Afvallen met Stevia

Veel mensen met overgewicht hebben drang naar zoetigheid en dat maakt het erg moeilijk om af te vallen. Gelukkig hebben we nu Stevia, een natuurlijke zoetstof die kan helpen met afvallen.

Overgewicht en suiker

Er zijn steeds meer mensen in Nederland die last hebben van overgewicht. De oplossing lijkt makkelijk: gezond eten en voldoende bewegen. Toch hebben veel mensen met overgewicht het helemaal niet zo gemakkelijk. Eén van de redenen hiervan is de zoete trek. Veel mensen zijn verslaafd aan suiker en hebben daardoor snel trek in zoetigheid. En wanneer je wilt afvallen en tegen jezelf zegt: ik mag geen zoetigheid meer, dan gaat het mis. Denk maar eens niet aan een witte ijsbeer. Dat lukt dus niet. Suiker is helaas een echte dikmaker, waardoor afvallen een echte uitdaging kan zijn.

Stevia, een natuurlijke zoetstof

Stevia is een natuurlijke zoetstof die een prima vervanger is voor de suiker en die dus ook kan helpen tijdens het afvallen. Stevia bevat namelijk 0 calorieën, maar is zelfs nog zoeter dan suiker. Mensen die willen afvallen, kunnen er dus bewust voor kiezen om Stevia te gebruiken wanneer ze zoete trek hebben. Op deze manier wordt afvallen minder een strijd en hoeven die lekkernijen je niet ontzegd te worden.

Hoe kun je Stevia in je dieet toepassen?

Stevia kun je bijvoorbeeld in de koffie of thee doen. Ook kun je het bijvoorbeeld over een fruitsalade doen of gebruiken bij het maken van taarten en cupcakes. Natuurlijk zijn taarten en cupcakes dan nog steeds niet goed voor je dieet, maar je kunt op deze manier wel mee-eten van het gebak tijdens een verjaardag of feest. Er zijn ook frisdranken te koop met Stevia erin, in plaats van suiker. Dit is ideaal voor mensen die teveel frisdrank drinken, maar toch willen afvallen. Eventueel zou je ook zelf drinken kunnen maken met Stevia erin. Bijvoorbeeld door sapjes te maken van vers fruit met wat Stevia erin. Je krijgt dan ook meteen de juiste vitamines binnen.

Geen wondermiddel

Stevia is een heel goed hulpmiddel om af te vallen, maar je moet het niet zien als een wondermiddel. Het is nog steeds belangrijk om voldoende te bewegen en gezond te eten. Je moet zeker drie keer per dag eten en kiezen voor drie gezonde tussendoortjes en ook minimaal een half uur per dag bewegen. Dit kan ook rustig bewegen zijn, zoals een wandeltocht. Stevia kan het afvallen stimuleren en de zoete trek verminderen. Met minder zoete trek kun je je makkelijker focussen op andere aspecten die bij het afvallen komen kijken en is het makkelijker vol te houden en werkelijk die overtollige kilo’s kwijt te raken.