Andere goede aspecten van stevia

Behalve dan dat stevia gebruikt kan worden als calorievrij zoetmiddel, wat op zich natuurlijk al reden genoeg is om het te gebruiken, heeft dit wondermiddel ook nog andere positieve effecten op de gezondheid. De indianen in Paraguay weten dat al eeuwen! Misschien dat wij (in het ‘achtergebleven’ Westen) daar nu ook maar eens ons voordeel mee moeten doen.

In Japan zijn ze ook al lang al overstag; daar is stevia uitgebreid onderzocht en wordt het goedje al jaren gebruikt. Er zijn in de uitgebreide Japanse onderzoeken nooit aanwijzingen naar voren gekomen van negatieve bijwerkingen van het gebruik van stevia. Overigens zijn er bij de inheemse bevolking van Paraguay ook nooit gezondsproblemen geconstateerd die met stevioside in verband staan of ermee in verband gebracht zouden kunnen worden.

Vijf belangrijkste voordelen van stevia

Kortom, nadelen zijn er eigenlijk niet. Maar daarentegen heeft de zoetstof van de steviaplant een aantal fantastische voordelen voor uw gezondheid. Hieronder zetten we de vijf belangrijkste even op een rijtje:

  1. Het aantal calorieën in stevia is te verwaarlozen; het is dus een prima hulpmiddel om af te vallen en op gewicht te blijven.
  2. Door de lage glycemische index heeft stevia géén invloed  op de bloedspiegel. Dit is voor gewichtsverlies ook belangrijk. Een stabiele bloedsuiker is voor uw gezondheid heel belangrijk.
  3. Stevia werkt desinfecterend. Hierdoor is het op twee punten goed voor uw gebit: het veroorzaakt (in tegenstelling tot suiker) geen tandplak en het maakt de bacterieën in uw mond en tussen de tanden onschadelijk.
  4. Stevia is goed voor diabetespatiënten. Het stimuleert de alvleesklier waardoor insulineproductie bevorderd wordt.
  5. Stevia kan ook uitwendig gebruikt worden bij huidproblemen en aandoeningen van het gebit en de mond.