Belangrijkste toepassingen van stevia

Wat zijn de belangrijkste toepassingen van stevia? En dan hebben we het niet meer over het gebruik als natuurlijke zoetstof. Hieronder een beknopt overzicht van hoe en waarvoor stevia gebruikt kan worden.

Desinfecteren van de mond en het tegengaan van tandplak
Heeft u last van mondproblemen en veel tandplak? Door suiker (grote veroorzaker van tandplak omdat het zo’n goede voedingsbodem is voor bacteriën) in uw voeding te vervangen door stevia kunt u dit heel makkelijk tegengaan.

Verminderen van vreetbuien en ‘lekkere trek’
Suiker is erg verslavend. Door suiker te gebruiken, krijgt u steeds meer behoefte aan suiker. Andere zoetstoffen schijnen ook dat effect te hebben. Stevia daarentegen, geeft een vol gevoel dat daarbij ook nog eens langer aanhoudt. De hang naar ongezonde snacks en tussendoortjes wordt daardoor veel minder.

Ondersteuning tijdens het stoppen met roken
Erg veel mensen die stevioside gebruiken, hebben veel minder trek in een sigaret.

Ontslakken van het lichaam
Stevia helpt het lichaam te ontgiften. Vooral ook na een feestje als u veel gedronken en/of gerookt heeft.

Verhoogt weerstand
Door regelmatig steviol glycoside te gebruiken en het tot een vast onderdeel van uw menu te maken, zal uw weerstand verbeteren. Dit komt o.a. door de desinfecterende werking; het doodt de slechte bacteriën in het lichaam en gaat de groei van nieuwe bacteriën tegen. Kortom, wilt u uw immuunsysteem ondersteunen en op peil houden, dan is het heel goed om de suiker in uw voeding te vervangen door stevia.

Als cosmetica
Als u stevioside gebruikt als cosmetica, zult u ook vele voordelen merken. Zo kunt u er bijvoorbeeld een gezichtsmasker om puistjes, meeëters en andere onreinheden tegen te gaan. Uw huid wordt glad en soepel en vrij van onregelmatigheden. Een compres van stevia helpt tegen rimpels!

Als uitwendig medicijn
Voor de behandeling van eczeem of psoriasis kan de plek met stevia ingesmeerd worden en naar een half uurtje afgespoeld. (Brand-)wonden genezen sneller na behandeld te zijn met stevia.

Verschijningsvorm
Stevia is verkrijgbaar als zoetjes, poeder, crème en druppeltjes. Dus voor welke toepassing u steviol glycoside ook wilt gebruiken, er is altijd de meest handige vorm verkrijgbaar! Maar, zoals hierboven ook gezegd; let altijd op het steviolpercentage dat op het label vermeld wordt.