Stevia en PureVia

Stevia is een natuurlijke zoetmaker en het merk PureVia biedt Stevia nu aan in de winkels. Wat kun je zoal kopen van PureVia en is dit merk een aanrader?
De meeste supermarkten hebben tegenwoordig verschillende producten met Stevia erin verwerkt. Het gaat hier om poeder en om klontjes. Een voordeel hiervan is dat de blokjes en de poeder net zo zoet zijn als suiker en de dosering hierdoor gemakkelijker wordt. Stevia is namelijk vele malen zoeter dan suiker en hierdoor is het moeilijk om te bepalen hoeveel je moet gebruiken wanneer je suiker door Stevia vervangt. Dit is dus een groot voordeel van de producten van PureVia.

Wat is Stevia?

Stevia is een natuurlijke zoetmaker. De zoetstof bevat geen calorieën en is niet schadelijk voor de gezondheid. De zoetstof is zeer geschikt voor mensen die willen afvallen of die diabetes hebben. Stevia is sinds kort goedgekeurd in de EU en te koop in supermarkten en natuurwinkels. Je kunt je gerechten dus lekker zoet maken dankzij Stevia, zonder dat je lichaam gevaar loopt en zonder dat je kilo’s aankomt.

Prijs van PureVia

Helaas is PureVia aan de prijzige kant. Voor een doos met klontjes betaal je maar liefst €5,45. Daar zitten dan 65 klontjes in. Voor de poedervorm betaal je €3,85. Het is dus veel geld en veel mensen zullen hierdoor toch wat afschrikken. Gewone suiker is immers vele malen goedkoper. Toch zul je moeten bedenken dat Stevia veel meer voordelen kent dan suiker en de prijs is dus een overweging die je moet maken.

Houdbaarheid

De poeder en de klontjes van PureVia gaan lang mee, zeker twee tot drie jaar. Je moet het dan wel goed bewaren. Bij voorkeur op een droge, koele plek. Niet in de koelkast, maar bijvoorbeeld wel in een kelderkast of een keukenkastje. Wanneer er vocht bijkomt is de kans groot dat je te maken krijgt met schimmels.

Alternatieven voor PureVia

Stevia is goed voor je, maar veel mensen zullen toch besluiten het niet te kopen wanneer ze de prijs van PureVia zien. Gelukkig is PureVia niet de enige aanbieder van Stevia. Stevia is bij veel natuurwinkels te koop. Ook online kun je Stevia kopen. Het enige waar je rekening mee moet houden is dat de hoeveelheid dan niet gelijk is aan suiker, zoals bij PureVia wel het geval is. Je hebt dan echt maar een klein beetje Stevia nodig. Eventueel kun je er ook voor kiezen om zelf Stevia te zaaien. Ook dit scheelt natuurlijk in de kosten.