Verrassende voordelen van Stevia

Veel mensen weten dat Stevia geen calorieën bevat en dat het een natuurlijke zoetstof is. Maar Stevia heeft nog veel meer voordelen die minder bekend zijn. Genoeg reden dus om ook Stevia te gebruiken.

Wat is Stevia?

Stevia is een natuurlijke zoetstof, die afkomstig is van een plant. Er zitten geen calorieën is, waardoor het ideaal is voor mensen die van zoet houden, maar die wel willen afvallen. Ook voor diabetici is Stevia een prima middel. Stevia is vele malen zoeter dan suiker en het bevat geen schadelijke stoffen, zoals bij Aspartaam wel het geval is. Stevia is dus een verstandige en goed keuze in een eetpatroon.

Tandplak tegengaan

Stevia is een natuurlijke manier om tandplak tegen te gaan. Mensen die veel last hebben van tandplak, kunnen ervoor kiezen om vaker Stevia toe te voegen aan hun eetpatroon. Het is zelfs nog beter om suiker te vervangen door Stevia. Suiker veroorzaakt namelijk tandplak.

Ontgiften van je lichaam

Stevia is een prima product om je lichaam te ontgiften. Wanneer je veel hebt gedronken of gerookt kan Stevia je helpen om het lichaam sneller weer in orde te krijgen. Natuurlijk is stoppen met roken en drinken nog beter, maar Stevia zorgt er wel voor dat deze stoffen wat minder schadelijk zijn.

Minder lekkere trek

Andere natuurlijke zoetstoffen, zoals Aspartaam, zorgen ervoor dat je juist erg veel lekkere trek krijgt. Bij Stevia is dat niet het geval. Stevia geeft je een vol gevoel, waardoor je juist minder snel zin hebt in ongezond eten of drinken. Een ander voordeel is dat er ook veel mensen zijn die minder trek hebben in een sigaret wanneer ze voor Stevia kiezen.

Betere weerstand

Wanneer je vaker Stevia toevoegt aan je eetpatroon, zal je weerstand verbeteren. Stevia gaat slechte bacteriën tegen en voorkomt de groei van besmettelijke en verkeerde bacteriën. Vooral mensen die een lage weerstand hebben, hebben er baat bij om vaker Stevia te eten. Maar ook voor mensen die gezond zijn, kan Stevia een positieve invloed hebben op het immuunsysteem.

Gezichtsmasker

Stevia hoef je niet alleen te eten om de verrassende positieve eigenschappen te ervaren. Je kunt het ook gebruiken als een gezichtsmasker. Stevia kan puistjes en mee-eters voorkomen. Je huid wordt een stuk gaver wanneer je af en toe een gezichtsmasker van Stevia neemt.

Hoe eet je Stevia?

Stevia kun je bijvoorbeeld in de koffie of de thee doen. Vind je recepten met suiker, dan kun je de suiker vervangen door Stevia. Denk bijvoorbeeld aan taarten of cupcakes. Ook kun je wat Stevia door de yoghurt of over een vruchtensalade doen. Of maak je eigen limonade met vers vruchtensap en Stevia.