Welke producten met stevia kun je kopen?

Veel fabrikanten waren al jaren aan het experimenteren met stevia. Producten met stevia werden al ruim vóór december 2011 ontwikkeld en getest. Toen de kogel eenmaal door de kerk was, konden deze fabrikanten al binnen enkele weken hun producten met stevia bij de consument introduceren.

Toelating stevia in EU
Vóór de officiële toelating van stevia in de Europese Unie waren er via internet al producten met stevia verkrijgbaar. Vruchtensappen, energiedrankjes en chocolade met stevia waren producten die vanuit ons land gemakkelijk te bestellen waren.
Stevia producten
De eerste stevia producten die opdoken in de supermarkt waren tafelzoetstoffen, zoetjes en zelfs klontjes voor in de thee of koffie. Grote zoetstoffabrikanten, die ook producten met aspartaam op de markt brengen, hebben inmiddels hun blikveld verruimd en producten met stevia in het assortiment opgenomen.
De ontwikkelingen op het gebied van andere producten met stevia verliep wat langzamer. De Coca Cola Company is in landen als Japan en Korea een marktleider wat betreft de toepassing van stevia. In de loop van 2012 introduceert Coca Cola zijn eerste frisdranken met stevia in de Europese supermarkten.

Kant en klaar producten
Kant-en-klaar producten met stevia zoals snoep, koekjes, gebak en kauwgom sluiten de rij. Hier en daar zijn ze al wel te vinden maar je zult er als consument goed naar moeten zoeken. Nog lang niet iedere supermarktketen heeft producten met stevia in het assortiment opgenomen.
Verwacht wordt dat de stevia trend steeds verder door zal zetten. Het zal nog even duren voordat stevia hier even populair is als in Zuid-Amerika en Azië. Maar, aangezien consumenten steeds meer op zoek gaan naar een gezond alternatief voor suiker en kunstmatige zoetstoffen, zoals stevia, zal er voor de voedingsmiddelenindustrie niets anders op zitten dan gehoor te geven aan de wensen van de consument. Als ook de Europese voedselautoriteiten meewerken, kunnen we ook hier binnenkort genieten van een uitgebreide collectie producten met stevia.